Kwaliteitsregister

Het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken is op 1 september 2011 gelanceerd en te vinden op Beroepen (kabiz.nl) Hier kunt u meer informatie vinden over het aanmelden en registreren in het kwaliteitsregister. Ook kunt u zoeken naar geregistreerde stoppen-met-rokenbegeleiders.

Het kwaliteitsregister is ontwikkeld door het Partnership Stoppen met Roken en is gebaseerd op de Zorgmodule Stoppen met Roken waarin de norm voor goede zorg bij stoppen met roken is beschreven.

Het register maakt inzichtelijk welke professionals bewezen effectieve, stoppen-met-rokenbegeleiding aanbieden en waarborgt de kwaliteit daarvan. Het register is niet van toepassing op de advisering en korte motivering van patiënten, zoals die bijvoorbeeld bij huisartsen onderdeel uitmaakt van hun reguliere zorg.

Professionals die bekwaam zijn in het geven van begeleiding bij het stoppen met roken kunnen zich aanmelden voor registratie in het kwaliteitsregister.

Contact

  • (Aspirant) Stoppen-met-roken-coaches en scholingaanbieders kunnen zich met inhoudelijke en procedurele vragen over het register richten tot het Kwaliteitsregister SMR (Kabiz), beheerder van het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken .
  • Zorgprofessionals kunnen voor zorginhoudelijke vragen terecht op het Platform Stoppen met Roken,   waar vragen, tips, knelpunten en successen in de stoppen-met-roken zorg worden gedeeld - bijvoorbeeld over medicatie, vergoedingen en e-health.
  • Voor publieksinformatie kunt u naar ikstopnu.nl.

Het Partnership SMR richt zich op de aangesloten beroepsverenigingen. Heeft u vragen over of aan het Partnership Stoppen met Roken? Vul het formulier hiernaast in, dan krijgt u zo spoedig mogelijk een antwoord van ons.

Mail ons

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*